Skip to content

Frygt afløst af fremgang i Kenya

12.06.2013  07:48

Kenya er fortsat Østafrikas største og mest alsidige økonomi med kvalificeret arbejdskraft og et væld af oplagte partnere for danske virksomheder, der vil ind på det afrikanske kontinent. Særligt virksomheder inden for bæredygtighed og olie- og gassektoren har gode muligheder for at klare sig godt i Afrika.

Blandt andet skal samtlige nybyggerier i Kenya nu udstyres med solceller til opvarmning af vand, og eksisterende bygninger har fem år til at følge trop. I det nordlige Kenya står Vestas over for en ordre på 365 vindmøller og flere større projekter er på vej.

Kenya fik i april en ny regering, som vil lade privatsektoren drive landets udvikling. Frygt for en gentagelse af valguroligheder i 2008 er nu afløst af optimisme:

”Valget i marts dette år forløb fredeligt og den nye regering er kommet godt fra start. Det demokratiske fundament for stabilitet, vækst og øget samhandel med Danmark er på plads,” siger ambassadør Geert Aagaard Andersen.

Danske leverandører har desuden muligheden for at være med fra start, når der for alvor kommer gang i landets olie- og gassektor. Nye fund annonceres fortsat og udstyr, support og services skal på plads. Desuden inviterer ambassaden danske vandvirksomheder til den internationale IWA-konference i Nairobi, 14.-17. oktober.

YDERLIGERE INFORMATION
Den danske ambassade i Nairobi
Carol Olale
Tlf.: +254 700 418 407
E-mail: carola@um.dk