Skip to content

Eksportguiden

09.07.2015  08:00
Et nyt tiltag for at hjælpe danske virksomheder med eksport er hjemmesiden eksportguiden.dk. Den samler de over 100 offentlige støtteordninger, som findes til danske virksomheder.
Formål og indhold 

Formålet med Eksportguiden er at give danske virksomheder et samlet overblik over alle offentlige støtteordninger inden for eksport og internationalisering og gøre det nemt for den enkelte virksomhed at finde den ordning, der passer til den enkelte virksomheds behov.

Redaktionen

Eksportguiden redigeres af Eksportrådet, som er en del af Udenrigsministeriet.

Eksportrådet hjælper små og store virksomheder med at komme i gang med eksport og med at udvide aktiviteterne til nye markeder. Opgaverne omfatter internationalisering i bredeste forstand - f.eks. i form af markedsanalyser, etableringsrådgivning og kontakt til potentielle samarbejdspartnere og nye afsætningskanaler.

Eksportrådet har medarbejdere på ca. 70 danske ambassader og repræsentationer i udlandet samt i Udenrigsministeriet i København.

Danida: Eksportguiden er delvist finansieret gennem midler fra Danida. Danida er betegnelsen for den del af Udenrigsministeriet, som styrer Danmarks udviklingssamarbejde. Dansk udviklingspolitik skal bekæmpe fattigdom gennem styrkelse af menneskerettigheder og økonomisk vækst. Danida har ansvaret for at planlægge, gennemføre og kvalitetssikre udviklingssamarbejdet.

På de danske ambassader og repræsentationer i udlandet arbejder både lokale medarbejdere og udsendte danskere med administration og forvaltning af udviklingssamarbejdet med det enkelte land.