Skip to content

Informationer i forbindelse med omvalget den 26. oktober til danskere, der rejser til eller opholder sig i Kenya

13.10.2017  07:46

Den 1. september annullerede Kenyas højesteret resultatet af præsidentvalget den 8. august 2017, og annoncerede efterfølgende at der skal afholdes genvalg den 26. oktober. Dermed er der fortsat mulighed for, at der vil blive arrangeret møder og demonstrationer i forbindelse med disse begivenheder, som kan føre til forstyrrelser af den offentlige orden og voldelige episoder. Trafikken kan i den forbindelse blive påvirket, ligesom kriminalitetsniveauet kan blive øget, hvis politi og andre myndigheder vil være optaget af disse begivenheder. Både fastboende danskere og turister opfordres til at udvise den fornødne opmærksomhed, holde afstand til større menneskemængder og holde sig orienteret om udviklingen gennem rejsebureauer, medierne og ambassadens hjemmeside. Man bør være særligt opmærksom ved rejser til Nairobi Centrum, Kisumu og Mombasa.

Der opfordres ligeledes til, at man for alle eventualiteters skyld og som almindeligt forbehold tager følgende forholdsregler i perioden op til og efter genvalget:

• Sikre, at man har adgang til et tilstrækkeligt forråd af vand og basale fødevarer samt lommelygter, stearinlys, førstehjælpskasse mv.
• Sørge for tilstrækkelig forsyning af evt. receptpligtig medicin
• Sørge for, at køretøjer er fyldt op med brændstof
• Undlade kørsel uden for de større byer efter mørkets frembrud
• Medbringe relevante telefonnumre til brug ved behov for hjælp fra sundheds- eller sikkerhedsmyndigheder og sørge for at være i løbende kontakt med familie og venner
• Have en tilstrækkelig mængde af lokal og eventuel international valuta til rådighed
• Altid medbringe pas