Skip to content

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Kenya.

Senest opdateret 23-10-2020 08:20
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Kenya som følge af COVID-19 pandemien.

Læs rejsevejledningen for Kenya.

Information om konkrete restriktioner i Kenya opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Kenya, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejseråd til erhvervsrejse

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Kenya som følge af COVID-19 pandemien.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation.

Det er altid op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder. Vi opfordrer altid virksomheden til at holde sig opdateret om lokale rejserestriktioner i forbindelse med planlægning af erhvervsrejser.

Den enkelte virksomhed bør minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet. Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Rejserestriktioner

Der blev den 1. august 2020 åbnet for internationale flyforbindelser til og fra Kenya.

Kenyanske statsborgere og borgere med gyldig kenyansk opholdstilladelse må indrejse i Kenya. For information om udstedelse af visum til besøgs- og turistrejser henvises til de kenyanske immigrationsmyndigheder

Ved indrejse i Kenya vil alle, også børn, skulle fremvise en negativ Covid-19 test (PCR). Testen må ikke være over 96 timer gammel. Det danske Covid-19 pas anerkendes af de kenyanske myndigheder.  Læs mere hos de kenyanske luftfartsmyndigheder.

Rejsende skal også udfylde en elektronisk Covid-19 formular ved indrejse, formularen kan findes her. Efter at have udfyldt formularen, vil de(n) rejsende modtage en QR kode, som skal fremvises til sundhedsmyndighederne i lufthavnen, inden de(n) rejsende får adgang til paskontrollen.

Læs mere hos det kenyanske sundhedsministerium.


 Karantæneregler

Kenya indførte 14 dages obligatorisk karantæne for personer, der ankom til Kenya. Der er åbnet op for at rejsende fra en del lande ikke skal i karantæne, det gælder bl.a. rejsende fra Danmark, Færøerne og Grønland.

Vær opmærksom på, at den fulde liste over lande hvorfra rejsende ikke skal i karantæne, ofte opdateres.

Rejsende der ved ankomst udviser symptomer på at have Covid-19, vil ifølge de kenyanske myndigheders retningslinjer skulle gå i 14 dages karantæne. Rejsende der sidder 2 rækker fra en person der udviser symptomer, vil blive kontaktet og vil skulle i 14 dages karantæne.

For rejsende fra lande, der ikke er undtaget for karantæne ved indrejse, har det siden juni 2020 været muligt at søge om at være i hjemmekarantæne.

Det er strafbart ikke at overholde karantænereglerne.  Læs mere om karantæne reglerne hos det kenyanske sundhedsministerium.

 

Interne rejserestriktioner

Der er ikke længere interne resjserestriktioner i Kenya.

Transitmuligheder

Fra den 1. august 2020 er der åbnet for internationale flyforbindelser til og fra Kenya. 

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er indført udgangsforbud i Kenya i tidsrummet fra kl. 23:00 til kl. 04:00.

Forsamlingsforbud

Der er fortsat forbud mod større forsamlinger. Religiøse forsamlinger er tilladt med et maksimum på 1/3 af siddekapaciteten. Begraveles- og bryllups forsamlinger er tilladt med et maksimum på 200 deltagere.

Det anbefales, at man holder sig fra store forsamlinger og overalt holder en afstand på 1 meter.

Mundbind

Det er obligatorisk at bære mundbind i Kenya, når man færdes offentligt.

Ved overtrædelse af de indførte regler vil der kunne udstedes bøde på op til Ksh 20,000 (ca. DKK 1.250) eller fængsel i op til 6 måneder, eller begge dele.

Nedlukning / Genåbning

- Restauranter, barer og natklubber skal lukke senest kl. 22.00.
- Restauranter, barer og natklubber skal overholde strikse hygiejne- og afstandsregler.
- Supermarkeder skal sørge for ikke at have for mange kunder i forretningen ad gangen.

Der opfordres til, at man undlader at bruge kontanter.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis man har symptomer, så skal man henvende sig på nærmeste klinik/hospital og informere sundhedsmyndighederne eller ringe til nr. 719.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Alle rejsende skal være i besiddelse af gyldigt visum/opholdstilladelse.  Har du brug for at komme i kontakt med immigrationsmyndighederne, så tjek deres hjemmeside, hvor der også er kontakttelefonnumre.

Information om visum findes ligeledes på den kenyanske ambassade i Stockholms hjemmeside

Udrejse af Kenya

Fra den 1. august 2020 er der genåbnet for internationale flyforbindelser til og fra Kenya.

Køretilladelse

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Mere information

Der kan findes mere information på det kenyanske sundhedsministeriums hjemmeside.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Nairobi, Kenya inden for almindelig åbningstid: Mandag til torsdag mellem kl. 8:30 og 14:30 samt fredag mellem kl. 8:30 og 12:00.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.
Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Kenya eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Ofte stillede spørgsmål

Gode råd til rejsende danskere
Her finder du ambassadens 10 gode råd, hvis du opholder dig i Kenya i den kommende tid.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.