Skip to content

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Kenya.

Senest opdateret 13.10.2021 09:25

 

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Kenya.

Information om konkrete restriktioner i Kenya opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål, om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Kenya, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via Udenrigsministeriets hjemmeside.

Rejseråd til erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark.

Læs rejsevejledningen for Kenya.

Information om konkrete restriktioner i Kenya opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Læs vores rejseråd til erhvervsrejser

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Der er åbent for internationale flyforbindelser til og fra Kenya.

Borgere med gyldigt kenyansk e-visum må indrejse i Kenya. For information om udstedelse af visum til besøgs- og turistrejser henvises til de kenyanske immigrationsmyndigheder

Ved indrejse i Kenya vil alle - også fuldt vaccinerede og tidligere smittede der i Danmark dækkes af et immunitetspas - skulle fremvise en negativ Covid-19 test (PCR).  Undtaget fra krav om PCR test er børn under 5 år. Testen må ikke være over 96 timer gammel. Det danske Covid-19 test pas anerkendes af de kenyanske myndigheder.  Læs mere hos de kenyanske luftfartsmyndigheder.

Kenya har tilsluttet sig et system - Trusted Traveller Initiative - med elektroniske koder for PCR test.  Da Danmark ikke er del af Trusted Traveller Initiative vil den rejsende selv skulle generere en elektronisk kode ved at uploade det danske Covid-19 pas i systemet.  Guide til, hvordan dette gøres, kan findes på det kenyanske sundhedsministeriums hjemmeside.  Yderligere information om Trusted Traveller Initiative kan findes på AfricaCDCs hjemmeside. Ambassaden er informeret om, at systemet ikke fungerer hver gang og at det derfor er nok, at medbringe et print af PCR-testen. 

Rejsende skal også udfylde en elektronisk Covid-19 formular ved indrejse, formularen kan findes her. Efter at have udfyldt formularen vil de(n) rejsende modtage en QR kode, som skal fremvises til sundhedsmyndighederne i lufthavnen, inden de(n) rejsende får adgang til paskontrollen.

Læs mere hos det kenyanske sundhedsministerium.

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination

Det danske coronapas for COVID-19 vaccination er endnu ikke anerkendt af Kenya.

Læs mere om coronapasset her.

Karantæne- og testregler

Kenya har indført 14 dages obligatorisk karantæne for personer, der ankommer til Kenya. Der er åbnet op for at rejsende fra en del lande ikke skal i karantæne, det gælder bl.a. rejsende fra Danmark, Færøerne og Grønland.

Vær opmærksom på, at den fulde liste over lande hvorfra rejsende ikke skal i karantæne, ofte opdateres.

Rejsende der ved ankomst udviser symptomer på at have Covid-19, vil ifølge de kenyanske myndigheders retningslinjer skulle gå i 14 dages karantæne. Rejsende der sidder 2 rækker fra en person der udviser symptomer, vil blive kontaktet og vil skulle i 14 dages karantæne.

For rejsende fra lande, der ikke er undtaget for karantæne ved indrejse, er det muligt at søge om at være i hjemmekarantæne.

Det er strafbart ikke at overholde karantænereglerne.  Læs mere om karantænereglerne hos det kenyanske sundhedsministerium.

Interne rejserestriktioner

Der er ingen interne rejserestriktioner i Kenya. 

Transitmuligheder

Der er åbent for internationale flyforbindelser til og fra Kenya. 

Rejsende, der er i transit i Kenya, vil skal følge samme indrejseregler som rejsende til Kenya, jf. ovenfor under rejserestriktioner.  Dvs. de skal kunne fremvise en negativ Covid-19 test (PCR) som ikke må udløbe under transitopholdet ligesom de skal udfylde den elektroniske Covid-19 formular. 

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er indført udgangsforbud i Kenya i tidsrummet fra kl. 22:00 til kl. 04:00.

Forsamlingsforbud

Der er forbud mod større forsamlinger, herunder politiske.

Religiøse forsamlinger er tilladt med et maksimum på 1/3 af siddekapaciteten i lokalet. Begravelesforsamlinger er tilladt med maksimalt 50 deltagere.  Bryllupper, konfirmationer og lignende forsamlinger er tilladt med maksimalt 30 deltagere.

Det anbefales, at man holder sig fra store forsamlinger og overalt holder en afstand på 1 meter.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab. 

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis man har symptomer, skal man henvende sig på nærmeste klinik/hospital og informere sundhedsmyndighederne eller ringe til nr. 719.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Alle rejsende skal være i besiddelse af gyldigt visum/opholdstilladelse.  Har du brug for at komme i kontakt med immigrationsmyndighederne, så tjek deres hjemmeside, hvor der også er kontakttelefonnumre.

Information om visum findes ligeledes på den kenyanske ambassade i Stockholms hjemmeside

Udrejse af Kenya

Der er åbent for internationale flyforbindelser til og fra Kenya.

Ved udrejse af Kenya vil der skulle fremvises en negativ Covid-19 test, hvis det er et krav fra destinationsland, transitlufthavn og/eller flyselskab.  De kenyanske myndigheder har tilsluttet sig et system - Trusted Traveller Initiative - hvor rejsende fra Kenya, der skal kunne fremvise en negativ Covid-19 test også skal kunne fremvise en elektronisk Trusted Travel Initiative (TT) kode. Koden vil blive kontrolleret af sundhedsmyndighedernen, inden adgang til lufthavnen.  Den officielle liste over godkendte testlaboratorier i Kenya findes på de kenyanske luftfartsmyndigheders hjemmeside.

Yderligere information om Trusted Travel Initiative kan findes Africa CDCs hjemmeside.

Indrejse i Danmark

coronasmitte.dk kan du læse om krav ved indrejse i Danmark. 

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiet. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Udenrigsministeriet kan ikke svare på sundhedsfaglige spørgsmål om coronavirus/COVID-19, vaccination eller test. Sådanne spørgsmål skal stilles til den myndighedsfælles hotline. Du kan finde kontaktoplysninger og åbningstider på coronasmitte.dk.

Mere information

Der kan findes mere information på det kenyanske sundhedsministeriums hjemmeside.

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fællesmyndig hjemmeside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Nairobi, Kenya inden for almindelig åbningstid: Mandag til torsdag mellem kl. 8:30 og 14:30 samt fredag mellem kl. 8:30 og 12:00.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Kenya, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Ofte stillede spørgsmål

Gode råd til rejsende danskere
Her finder du ambassadens 10 gode råd, hvis du opholder dig i Kenya i den kommende tid.

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.