Skip to content

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Kenya.

Senest opdateret 17.02.2023 kl. 14:10

Rejserestriktioner

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger. 

Indrejserestriktioner

Rejsende med gyldigt kenyansk e-visum må indrejse i Kenya. For information om udstedelse af visum til besøgs- og turistrejser henvises til de kenyanske immigrationsmyndigheder. Rejsende med gyldig opholdstilladelse er ikke underlagt kravet om at ansøge om et kenyansk e-visum før afrejse. 

Rejsende til Kenya: 

Alle rejsende, der er 12 år eller derover skal fremvise enten vaccinationsbevis eller en negativ PCR-test, der ikke er ældre end 72 timer fra afrejsetidspunktet. Rejsende anses for fuldt vaccineret, når de har modtaget det antal vacciner, der er gældende for den pågældende vaccine.  Seneste vaccination må ikke være modtaget mindre en 14 dage fra dagen efter sidste vaccination. 

Rejsende, der er under 12 år er undtaget for kravet om vaccination og PCR-test. 

Rejsende, der er 12 år og derover, og som ikke kan fremvise vaccinationsbevis eller en negativ PCR-test eller har influenza symptomer skal tage en kviktest ved ankomst. Denne test koster USD 30, som den rejsende selv skal betale. Hvis kviktesten er positiv, skal den rejsende tage PCR-test, som koster USD 50 og herefter selvisolere. Dette gælder ikke for børn under 12 år. 

Rejsende med influenza symptomer skal, inden afrejse, udfylde en elektronisk Covid-19 formular. Formularen kan findes her. De skal også tage en kviktest ved ankomst. Denne test koster USD 30, som den rejsende selv skal betale. Hvis kviktesten er positiv, skal den rejsende have taget en PCR-test, som der skal betales USD 50 for, og herefter selvisolere.

Læs mere om indrejsereglerne hos de kenyanske luftfartsmyndigheder.

 

Regler for børn 
Der gælder samme regler for børn på 12 år og derover som for voksne.
Børn under 12 år skal ikke fremvise vaccinationsbevis eller PCR-testes ved ankomst. 

Det danske coronapas for Covid-19 vaccination

Det danske coronapas anerkendes ikke officielt som dokumentation for vaccination.

Læs mere om coronapasset på coronasmitte.dk.

Læs mere om det europæiske coronapas her.

En printbar version af coronapasset kan findes på sundhed.dk

Transitmuligheder

Rejsende, der er i transit i Kenya, skal følge samme indrejseregler som rejsende til Kenya, jf. feltet under indrejserejserestriktioner.

Rejseråd til erhvervsrejser

Læs Udenrigsministeriets rejseråd til erhvervsrejser
Læs om indrejseregler og lokale restriktioner nedenfor.
Der gælder de samme indrejseregler for erhvervsrejsende i Kenya, som for alle andre indrejsende. Læs mere i afsnittet ”Rejserestriktioner”. 

Lokale regler

Nye regler eller lempelser af eksisterende regler kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger. 

For at holde dig opdateret om lokale regler, så bør du undersøge regler hos de lokale myndigheder.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19 under dit ophold i Kenya, skal du selvisolere og følge de lokale myndigheders anvisninger samt hurtigst muligt tage kontakt til din rejseforsikring.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant. 

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de regler, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.
 
Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.   Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.
 

Visum og opholdstilladelse

Du kan læse mere om andre landes pas- og visumregler.

Alle rejsende i Kenya skal være i besiddelse af gyldigt visum/opholdstilladelse.  Har du brug for at komme i kontakt med immigrationsmyndighederne, så tjek deres hjemmeside, hvor der også er kontakttelefonnumre.
Information om visum findes ligeledes på den kenyanske ambassade i Stockholms hjemmeside. 

 

Udrejse af Kenya

Alle der rejser ud af Kenya, skal kunne fremvise dokumentation for at følge gældende indrejseregler for destinationslandet, transitland/lufthavn og flyselskab.  

 

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut

De danske myndigheder har samlet informationer om COVID-19 på coronasmitte.dk.

 

Rejsevejledning

Udenrigsministeriets rejsevejledninger indeholder gode råd og nyttige oplysninger for bestemte lande, primært rettet mod turistrejsende fra Danmark. 
Læs rejsevejledningen for Kenya

 

Kontakt


Du kan kontakte ambassaden i Nairobi, Kenya, inden for almindelig åbningstid: Mandag til torsdag fra kl. 8:30 til kl. 14:30 og fredag mellem kl. 8:30 og 12:00.

Du kan desuden altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 ([email protected] eller +45 3392 1112). 

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Kenya, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.
Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne her på siden.

Det er dit ansvar at overholde ind- og udrejseregler i de lande, du rejser til. Det er de lokale myndigheder i de enkelte lande, der fastlægger reglerne og afgør, om du overholder dem. Derfor anbefaler vi, at du undersøger de aktuelle, lokale regler og retningslinjer, inden du rejser.

Udenrigsministeriet i København og de danske ambassader og konsulater i udlandet vil ikke kunne oplyse mere end, hvad du kan læse her på siden. Vi tilstræber, at oplysningerne på siden er opdaterede, korrekte og dækkende. Vi kan ikke drages til ansvar for evt. problemer med ind- og udrejse, uanset oplysningerne på hjemmesiden.